Hjemmelavet solbærlikør..

Årets høst af solbær er snart klar til at komme på flaske. En del af de kæmpe store bær er nemlig sat til at trække, så der snart er hjemmegjort solbærlikør. Det smager skønt som dessertvin, men det er også rigtig godt at blande op med iskold hvidvin – så har man kir. Lige til at nyde på terassen!

Jeg er ikke særlig huslig – og slet ikke i et køkken. Men jeg har altid gjort en dyd ud af at have hjemmelavet syltetøj, gele og saft i huset. I dag har Kurt plukket lidt over 2 kilo solbær, som jeg har forvandlet til solbærsyltetøj, solbærlikør og en super sund smootie her inden sengetid.

Opskrift på solbærlikør

1 kilo solbær
750 g sukker
1 flaske rødvin
½ dl snaps

Vin, sukker og snaps hældes over solbærrene. De skal trække i tre dage. Rør rundt af og til. Si saften gemme et geleklæde og hæld det på skoldede flasker.

 

 

Skriv et svar