Havens ferieforberedelser

Det er altid et stort arbejde at gøre haven klar til ferien. I år har vi bestilt 10 dages ophold på Hvidbjerg Strandcamping i Blåvand. Det kan godt være, at det ikke lyder af meget, men 10 dage hjemme fra haven og alle blomsterne, det er altså længe nok til, at der skal træffes en del foranstaltninger inden vi tager af sted.

I år har jeg udvidet mit vandingsanlæg, så ca 20 krukker kan vandes automatisk. De resterende ca 40 potter og krukker skal stadig have et besøg med vandkanden hver dag, hvis det er varmt. Jeg bruger derfor en dags tid på at samle de fleste krukker og potter på terrassen, så de er nemme at komme til. De planter som blomstre mest, de får en hård hånd med saksen. Det samme gør alle havens roser. Alle blomster bliver konsekvent klippet af, så der kan dannes nye, frisk blomster til vi kommer hjem igen.

Heldigvis kan vi skiftes til at passe hinandens dyr og blomster her i Værum. Men jeg ved godt, at det er en hadeopgave at være ferie-sitter hos os. Det er ikke kaninerne og kattene der skal fodres, der er problemet. Det kan gøres på fem minutter. Nej, det er alle de planter der skal vandes.

Skriv et svar