Fanø til fods

Egentlig var planen, at tage en tur rundt på Fanø på cykel, men vi har ikke tænkt på, at vi skulle have haft cykelstativet med, så cyklerne kunne komme bag på bilen til Esbjerg. Så det bliver en fodtur. Mandag er der udsigt til tørvejr og lidt sol, så vi pakker rygsækken til en udflugt.

Bilen parkeres på havnen i Esbjerg og vi tager den lille færge til Fanø. Der er to færger der betjener den lille færgeoverfart, så der er afgang hver 20. minut. Vi kommer nu ikke til at vente, men kan gå direkte ombord og vi sætter os på det øverste, udendørs dæk. Coco er selvfølgelig med på udflugt.

På Fanø tusser vi rundt i Nordborg. Vi starter med en “strøgtur” sammen med en bunke andre turister. Op og ned af hovedgaden i Nordby. Ind og ud af en masse butikker. Vi fristes nu ikke rigtig af noget. Oline må dog have en nøglering med hjem til samlingen.

Næsten tilbage ved vores udgangspunkt ved havnen, går vi ind omkring kroen og spiser en sen frokost på deres terrasse. Vi har udsigt til havet, som her midt på eftermiddagen trækker sig længere og længere tilbage. Jeg er lige ved at tro, at vi kan gå på revlerne tilbage til Esbjerg. Desværre ser vi ingen sæler, men en af tjenerne fortæller, at sælerne ligger på den første revle ud for kroen, når hun møder ind om morgenen. Vi når at få vores frokost i solskin, inden der kommer en lille smule regn, netop som vi er ved at forlade kroen.

Efter frokost går vi en tur rundt i de små gader. Egentlig vil vi gerne geochache, men de geochaches som ligger i Nordborg er en del af en større gåde, som kræver at vi kommer en del rundt. Så vi nøjes med at finde den første koordinat ved kommunens hovedbygning. Ellers slentre vi bare rundt i den gamle bydel og nyder de smukke huse og haver. Vi bliver enige om at tage færgen retur til Esbjerg sidst på eftermiddagen og slutter dagen med en kæmpe is hjemme på campingpladsen.

Skriv et svar