Juletid

Jeg elsker julen, men synes det er svært at finde tid til at nyde den rigtigt. Det er forberedelserne jeg bedst kan lide. I juleferien bliver jeg tit rastløs og muggen. Jeg kan ikke rigtig hænge ud i dagevis og lave ingenting. Så jeg må finde et eller andet projekt jeg kan kaste mig over i juleferien. Jeg tror jeg vil i gang med mit dukkehus….

Julepynten kommer ned fra loftet inden den første søndag i advent. En flyttekasse med pynt til dekorationer, en flyttekasse med store ting, to flyttekasser fyldt med skoæsker med småting, en plastkasse med pynt i stof (som musene skal holde snuderne fra), en gammel kuffert fyldt med min mormors striknisser og tre sorte sække med store figurer. Nå ja, så er der kassen med lyskæder. Men den sidste kasse med pynt til juletræet, den kan godt vente til træet skal pyntes.

Siden sidste jul har vi vendt op og ned på indretningen i stuen, så julepynten kan ikke bare hænges op “hvor den plejer”. Så der er kommet lidt nyt til i år. Jeg er blevet træt af den obligatoriske troldegren med lys – og kilometervis af spindelvæv. Men de mange små, fine ting skulle selvfølgelig op at hænge et sted, så i år er der kommet en kunstig granguirlande op på gallerihylden, hvor alle de små nipsting er hængt op.

I vinduesnichen er der kommet tre nye lyskæder fra IKEA. Jeg elsker lys i vinduerne. Det ser dejligt ud både udefra og inde.

Skriv et svar