Kurt

Kurt PehrssonHusets ubestridte kok – til både hverdag og fest. Herre over vasketøj og tørresnor. Fuldstændig ajour med mobiltelefoner, landsholdskampe og gamle Rocky-film. Fan af James Bond, Abba og rødvin før, under og efter madlavning.

Ud over at være en rigtig pop-tøs, har Kurt masser af gode sider, som gør at han altid er god for en shoppetur. Han kan bruge timevis i Matas, hvor han studerer nye duft og får ekspedienterne til at hoppe og springe for at lade ham dufte til det hele. Ud over at være storforbruger af parfumer, så kan han godt lide at have tøj i de “rigtige” mærker. Og jeg tror han har mindst 10 forskellige vinterjakker. Og jeg har talt 41 skjorter på bøjlestangen den dag, hvor han netop havde foretaget en “grundig oprydning og udsmidning” i sit tøj. For ikke at tale om antal sko…..

Mobiltelefonerne når ikke at blive slidt op i Kurts lomme. De bliver skiftet ud, næsten før de når at løbe tør for strøm. Der er altid et godt argument for at anskaffe en ny model. De gamle bliver som oftest solgt til venner eller kolleger, som overtager en stort set ny telefon i original emballage og alt det ekstraudstyr, som har været strengt nødvendigt at anskaffe

Kurt forguder sin Oline! Hun kan til en hver tid gøre sin far blød i knæene. Men omvendt kan hun også få ham helt op i det røde felt, når hun er på tværs. Men det er altid succes at have sin far med på shoppetur. For der falder bestemt noget af til både den søde tand og til klædeskabet.

De sidste ti år har Kurts arbejde været præget af “rummelighed”. På den ene eller anden måde har han støttet og vejledt mennesker, som er kommet skævt ind på arbejdslivet. Kriminelle, indvandre, ressourcesvage unge uden uddannelse. Han har stor empati og opnår ofte en stor fortrolighed med mennesker som ellers ikke har for vane at stole på “systemer”.

Kurt er i løbet afsit liv flyttet længere oglængere mod nord. Født i Fredericia, flyttet til Stilling som 9-årig, hvor han er vokset op hos sin moster og onkel. Gået på handelsskole i Skanderborg. Aftjent værnepligt hos Prinsens Livregiment i Viborg 1987-1988. Endt i Randers hos mig i 1990.

Skriv et svar